… συνεχεία 
Ευχαριστώ πολύ την εφημερίδα των Συντακτών και την Ντίνα Δασκαλοπούλου που με συμπεριέλαβε στο παρακάτω σημερινό δημοσίευμα της.
Κα Δασκαλοπούλου, ευχαριστώ για την αναφορά σας και να σας πληροφορήσω ότι είμαι στην διάθεση σας, την δικής σας και της εφημερίδας σας να βρεθούμε και να έχουμε μια ακόμα αναλυτικότερη συζήτηση για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, πιθανόν στις 27. Αυτή η Αστρολογική πρόβλεψη έχει πραγματοποιηθεί τον Δεκεμβρίου του 2014 και έχει γραφτεί, βίντεο, σε αστρολογική ομιλία την 1η Φεβρουάριου 2015. επίσης έχει αναφερθεί και από μένα στο περιοδικό «Αστρολόγος» όπου γράφω τις προβλέψεις του Χρηματιστηρίου. Όλοι οι άλλοι είναι μετά από την κ Πλαβούκου και τον υποφαινόμενο.

Τον τόπο όπου μπορούμε να βρεθούμε τον εμπιστεύομαι σε σας· πχ πιθανόν, στο κομμωτήριο της "Ελενας" όπου αναφέρεστε στο ρεπορτάζ σας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μπαρδόπουλος







Οργισμένοι κατά φοβισμένων στις κάλπες


Διαδηλωτής με την ελληνική σημαία του «όχι» απαντόντας έτσι στους δανειστές μας«Ο πολιτικός φόβος κατασκευάζεται, προωθείται και αναπαράγεται μέσα από την ανάδειξη εχθρών και κινδύνων που απειλούν το ατομικό και το συλλογικό μας συμφέρον» είναι η απάντηση σε σχετικό ερώτημα της «EΦ.ΣΥΝ.» του δρα Χαράλαμπου Πουλόπουλου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τα ρολόγια στις τηλεοπτικές οθόνες που το βράδυ της Δευτέρας μετρούσαν σε λεπτά και δευτερόλεπτα τον χρόνο ανάποδα δημιούργησαν την αίσθηση της ζωής που τέμνεται για πάντα, οριστικά κι αμετάκλητα. «Μνημόνια τέλος», θριαμβολογούσαν οι υποστηρικτές του «όχι». «Η πατρίδα τετέλεσται», οίμωζαν οι υποστηρικτές του «ναι». Η χώρα συναντιέται για άλλη μια φορά με την Ιστορία της σε λίγες μέρες κι ο πολιτικός χρόνος συμπυκνώνεται, οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο παροξυσμός των συναισθημάτων προκαλεί συναισθηματική καταιγίδα.
Καθόλου τυχαία, τόσο το πολιτικό μάρκετινγκ όσο και η κοινωνική έρευνα τα τελευταία χρόνια μελετούν αυτό που ονομάζεται «συναισθηματική στροφή στην Ιστορία», τον ρόλο δηλαδή που παίζει το τι νιώθουμε σε στιγμές κρίσιμων αποφάσεων -όταν κυρίως θα έπρεπε να λειτουργεί η λογική και παίρνει το πάνω χέρι το θυμικό μας. Σ’ αυτή την εξαιρετικά μικρή προεκλογική περίοδο, που δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν πλήρεις καμπάνιες, το «ναι» και το «όχι» αναμετριούνται στην πλατεία Συντάγματος, στα σόσιαλ μίντια και τις τηλεοράσεις.
Κι αν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιούνται κυρίως από νέους ανθρώπους, κερδίζει αναφανδόν το «όχι», στις τηλεοπτικές οθόνες το «ναι» έχει υπεροπλία. Αν αθροίσει κανείς στη μάχη του «ναι» και τις απειλές των εργοδοτών και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις των πνευματικών ταγών, αλλά και τις ωμές παρεμβάσεις των ξένων ηγετών στα εσωτερικά της χώρας, θα μπορέσει εύκολα να ερμηνεύσει τον τρόμο που μοιάζει να παραλύει την πόλη.

Υπουλο μικρόβιο

«Είμαι 7 μηνών έγκυος. Πού θα γεννήσω; Στην μπανιέρα του σπιτιού μου;», αναρωτιέται εξοργισμένη η 27χρονη Παναγιώτα. «Το μόνο που θέλω είναι να γεννήσω το παιδάκι μου γερό και να φύγω από την καταραμένη χώρα. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο, θα τα ρημάξει όλα η συμμορία της δραχμής». Η Παναγιώτα δεν είναι η μόνη που που προβάλλει στο μέλλον εικόνες πολέμου. Η 35χρονη Μαρία έχει ένα παιδάκι 1,5 έτους: «Εχουμε φαγητό για ένα μήνα και βενζίνη για μια εβδομάδα. Ο πατέρας μου κάνει αιμοκάθαρση. Δεν μας λένε τίποτα για την επόμενη μέρα, δεν μας εξηγούν. Εγώ θέλω να ψηφίσω “όχι”, αλλά αν πάρω το παιδί και τον πατέρα μου στον λαιμό μου; Αν γίνουν όλα ρημαδιό, πώς θα τους ξανακοιτάξω στα μάτια;».
Αυτή η τοσοδούλα λέξη, αυτό το «αν», είναι ίσως το πιο ύπουλο μικρόβιο του φόβου. Οσο πιο πολλά τα «αν» τόσο μεγαλύτερος ο φόβος. «Το να αμφιβάλλεις για όλα και να πιστεύεις σε όλα είναι πολύ βολικά και τα δύο: σε απελευθερώνουν από την ανάγκη να σκέφτεσαι», υποστήριζε ο Γάλλος μαθηματικός Ανρί Πουανκαρέ και τούτες τις μέρες το θεώρημα επαληθεύεται απολύτως.
«Ζηλεύω τους φίλους μου που έχουν ξεκάθαρη άποψη, όποια κι αν είναι αυτή. Εγώ μονίμως ακροβατώ πάνω από την άβυσσο», μας λέει ο 40χρονος, επίσης μαθηματικός, Παναγιώτης. «Πάω να πατήσω στο “ναι” και σκέφτομαι τι θα γίνει αν εφαρμοστούν ξανά τα μνημόνια. Πάω να πατήσω στο “όχι” και σκέφτομαι τι θα γίνει αν απομονωθούμε από την Ευρώπη. Αυτό που θέλω είναι να πω “όχι” κι εγώ, αλλά κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φτιάξει ένα στέρεο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Πρέπει να μας δώσουν ένα σχέδιο, ας είναι και δύσκολο. Μπαρκάραμε με βάρκα την ελπίδα τον Γενάρη, αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Η ηγεσία είναι υπεύθυνη απέναντι στη βάση της, όπως κι εγώ είμαι υπεύθυνος απέναντι στα παιδιά μου. Θα πάρω μια δύσκολη απόφαση, αλλά να ξέρω πού βαδίζουμε».

«Εχω παραλύσει»

«Προσπαθώ ειλικρινά και δεν μπορώ ούτε να καταλάβω ούτε να αποφασίσω τι είναι καλύτερο! Κι είναι αυτή η αίσθηση ότι δεν έχω έλεγχο πάνω στη ζωή μου, που με τσακίζει. Εχω παραλύσει κι έχω λαλήσει», λέει η 37χρονη Βέρα, ενώ σπρώχνει ένα καρότσι γεμάτο μακαρόνια. Περπατάμε μαζί μέχρι το ταμείο του σούπερ μάρκετ. Ο λογαριασμός της φτάνει τα 200 ευρώ μόνο για ρύζι, μακαρόνια και αλεύρι!
«Είναι μαζική υστερία», λέει γελώντας η ταμίας. «Ψωνίζουν άκυρα πράγματα σε ποσότητες τέτοιες που σε λίγο καιρό θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ γιατί θα γεμίσουν μαμούνια. Να δείτε ότι και για τα μαμούνια θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Το ίδιο κλίμα υστερίας περιγράφει και η φαρμακοποιός της γειτονιάς: «Εχουμε πελάτες με χρόνια νοσήματα που είναι απολύτως ψύχραιμοι κι έχουμε και πελάτες που αγοράζουν και δέκα κουτιά ασπιρίνες ή ζητάνε αντιβιωτικά χωρίς κανένα λόγο. Εντάξει, πιεζόμαστε όλοι αφόρητα, αλλά δεν είναι και πόλεμος. Μερικοί κάνουν λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη».
Στο κομμωτήριο της Ελενας οι κυρίες συζητάνε για το μέλλον της χώρας. Στην ανάλυση χρησιμοποιούν... επιστημονικά εργαλεία. «Το astrology.gr το λέει καθαρά, αν πούμε όχι κερδίζουμε», λέει η κυρία Γιάννα κι εξηγεί ότι «ο διελαύνων Υποθετικός Κρόνος ισούται με το μεσοδιάστημα Ωροσκόπου / Κρόνου, γεγονός που μαρτυρά μια κυβέρνηση έτοιμη για ρήξη, αν δεν υπάρξει έντιμη συμφωνία, αλλά κυρίως ικανή να σταθεί γερά στα πόδια της, ακόμη και αν οι συνθήκες προσπαθήσουν να κλονίσουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας».
«Δεν δείχνει αυτό η Σελήνη του Τσίπρα που είναι σε τετράγωνο με τη Σελήνη του δημοψηφίσματος», αντιτείνει η βοηθός της κομμώτριας και διαβάζει μεγαλοφώνως τους χρησμούς του κ. Μπαρδόπουλου (sic): «Πρόκειται για αρνητική ένδειξη ως προς τα τελικά σχέδια του κ. πρωθυπουργού που εκτείνονται και πέραν της μέρας του δημοψηφίσματος. Δηλαδή, και στην τελική έκβαση του σχεδίου του, δεν θα του βγει όπως το έχει σχεδιάσει ή όπως σχεδίασε και τον συμβούλεψε το επιτελείο του. Και όλα δείχνουν ότι δεν έχει καθόλου σωστούς σύμβουλους ή έστω αστρολογικό σύμβουλο».

«Οι κατασκευαστές του πολιτικού φόβου ως “προστάτες” του λαού»

Διαδηλωτής υπέρ του «ναι»ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΑΡΖΗ
Τον Δεκέμβριο του 2014, όταν και πάλι οι μηχανές του τρόμου δούλευαν ασταμάτητα ενόψει της προεδρικής εκλογής, είχαμε συναντήσει τον δρα Χαράλαμπο Πουλόπουλο, κοινωνικό λειτουργό με ειδίκευση στις Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Επιστήμες, που στο βιβλίο του «Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής», αναλύει διεξοδικά τη μηχανική του πολιτικού φόβου. «Βομβαρδιζόμαστε και πάλι με σενάρια καταστροφής. Πώς λειτουργεί ο πολιτικός φόβος;», είχαμε ρωτήσει τότε τον καθηγητή...
«Ο πολιτικός φόβος κατασκευάζεται, προωθείται και αναπαράγεται μέσα από την ανάδειξη εχθρών και κινδύνων που απειλούν το ατομικό και το συλλογικό μας συμφέρον. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τις καταστάσεις κι έτσι νιώθουν διαρκώς ευάλωτοι. Εξαιτίας του φόβου και του άγχους παγιδεύονται, παρότι έχουν ήδη θιγεί σε πολλαπλά επίπεδα. Αποφεύγουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες ανατροπής της κατάστασης, καθώς αισθάνονται ψυχολογικά και πολιτικά καθηλωμένοι. Οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας φαντάζουν τότε αναπόφευκτες, “μικρές” απώλειες μπροστά στη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας και της οικονομικής κατάρρευσης.
»Η “συμμόρφωση” των πολιτών προβάλλεται ως ο μόνος τρόπος προστασίας από τις αιωρούμενες απειλές και τον κίνδυνο μεγαλύτερης αστάθειας. Δηλώσεις, διαρροές, ανακοινώσεις αλλά και δημοσιεύματα από τους πρόθυμους “συνεργάτες” εντός και εκτός συνόρων εντείνουν τη σύγχυση. Παράλληλα, αποκρύπτονται τα επικείμενα σκληρά μέτρα που σχετίζονται με νέους φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περαιτέρω περικοπές στην υγεία και την κοινωνική φροντίδα. Στη συνέχεια, οι κατασκευαστές του πολιτικού φόβου μετατρέπονται σε “προστάτες” του λαού από τους επικείμενους κινδύνους, όπως η χρεοκοπία».






0 Comments
Fb Comments
Comments :

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top