Το δημοψήφισμα της 5/7/2015 είχε έντονα στοιχεία λαϊκισμού. Από την προκήρυξη του ήταν αβάσιμο. Ήταν δομημένο πάνω σε ένα ερώτημα που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, γιατί κάθε μέρα οι διαπραγματεύσεις άλλαζαν με νεώτερες  προτάσεις και από τις δυο πλευρές, ενώ η συμφωνία έληξε στις 30/6/2015. Στην κυριολεξία η καθυστέρηση από τις τελευταίες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 μηδένισε την οποία χάρτα της συμφωνίας με την Ευρώπη, δηλαδή δεν ισχύει τίποτα θετικό από τις προηγούμενες συμφωνίες.

Το δημοψήφισμα έγινε για να αυτοπαγιδεύσει λαό, πολιτικό κόσμο και κομματικά στελέχη με τα επώδυνα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση μαζί με τους Θεσμούς.

Σήμερα, μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δείχνει ότι εκτός από την θετική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού έχει και την θετική ετυμηγορία των αστικών κομμάτων, εκτός από Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. 

Τώρα ο Ελληνικός λαός σύμφωνα και με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει δεχθεί τα νεα μέτρα (αριστερό μνημόνιο). Αν ήταν όχι τότε θα τα περνούσαν σαν την πρόταση της αριστερής κυβέρνησης (με πιο σκληρά μέτρα) με μια επίφαση λαϊκισμού ως τη δυναμική δημοκρατική απάντηση του.

Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς έγινε γιατί η διαπραγματευτική κατάσταση είναι δύσκολη. Για τους απέξω άκουσε τις προτάσεις τους, ίσως φτιαχτεί ένα κείμενο με τις δικές τους προτάσεις και του Σύριζα για να τις παρουσιάσει στους δανειστές – Ευρωπαίους.

Η συνάντηση τους δεν είχε το κλίμα πόλεμου με την «Τρόικα εσωτερικού» που μυθοποιούσε τις προηγούμενες μέρες για να αυξήσει το λαϊκισμό. Αντίθετα ως «ενισχυμένος» αρχηγός θα ακούσει τις προτάσεις τους σε φιλικό κλίμα για να του αποδοθεί στην πορεία αν τα καταφέρει και ως «λαοπρόβλητος, νέος, Παπανδρέου».  Όταν γυρίσει με την συμφωνία, αν περάσει από όλα τα υπόλοιπα κοινοβούλια, ελπίζει ότι θα ψηφιστεί από τους περισσότερους γιατί οι ίδιοι είχαν δεχτεί την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Και τώρα πηγαίνοντας στους θεσμούς – Ευρώπη θεωρητικά ελαχιστοποιεί ένα αντίστοιχο ηχηρό όχι έχοντας και την συναίνεση του πολιτικού κόσμου να «πιέζει», φέροντας πίσω στην ουσία την λίστα Γιουνγκέρ με σκληρά, σκληρότερα μέτρα και ίσως έχοντας κερδίσει και την απομείωση του χρέους ή την αποπληρωμή του στα 100 έτη και παραπάνω.

Η παραίτηση του Σαμαρά τον βοήθησε να ρίξει τις ευθύνες στις προηγούμενες πολιτικές που στην ουσία για τον λαό αποτελούν τους πολιτικούς που τους οδήγησαν στα μνημόνια. Αλλά στην πραγματικότητα ήταν αυτοί που είχαν και τις περισσότερες απώλειες. Δεν είναι γνωστό τι θα κάνει με την Χρυσή Αυγή. Ίσως τη χρησιμοποιήσει όπως κάθε φορά θέλει ο ίδιος.

Έτσι θα προχωρήσει με μια αποδυναμωμένη αντιπολίτευση.

Το σίγουρο είναι ότι κέρδισε η δημοφιλία και ο λαϊκισμός του.  Έτσι έχουμε το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο με τους κατάπτυστους δανειστές εκβιαστές, όπως μαθαίναμε ότι είναι πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και της εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.  Όλα αυτά εν έτει 2015. Αν δεν γίνει τίποτα από αυτά, τότε οδηγούμαστε σε ρήξη με την συναίνεση λαού, πολιτικού κόσμου και κομμάτων!



Και η Επίσημη ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας


Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της
Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και
ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που
εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
  • Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
  • Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της
  • Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
  • Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
  • Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος
  • Κουτσούμπας.
  • Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
  • Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη
  • Γεννηματά.
Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών
Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το
αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. 
Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.
Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής
διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου
Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της
συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:                                 

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά
εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας
κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την
συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει,
αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
  • Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
  • Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
  • Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
  • Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
  • Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων



0 Comments
Fb Comments
Comments :

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top