Θα μείνουμε Ευρώπη ;;;;;;;;;;

more ... 
Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην απόγνωσή του έδωσε την εντολή σε έναν αδοκίμαστο πολιτικό ηγέτη να χειρισθεί τις τύχες του έθνους σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές του. Η εντολή ήταν όμως σαφής. Σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά με διασφαλισμένη παραμονή στο ευρώ. Πέρασαν τέσσερις καταστροφικοί μήνες. Η οικονομία βούλιαξε πάλι στην ύφεση. Η διαπραγμάτευση είχε τη μορφή σόου. Συνεχώς καλλιεργούνταν η ψευδαίσθηση πως η συμφωνία ήταν προ των πυλών. Και την τελευταία στιγμή, όταν τα πράγματα σοβάρεψαν, ο πρωθυπουργός αντελήφθη ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην ιστορική του ευθύνη. Δείλιασε μπροστά σε μια συμφωνία που ήταν κακή -λόγω των δικών του λαθών- αλλά διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Προτίμησε το κόμμα και τις ιδεοληψίες του από το συμφέρον του τόπου. Τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το θυμικό του Ελληνα πολίτη με μεγαλοστομίες περί αξιοπρέπειας και να μας ωθήσει σε μια απόφαση που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρώπης. Το δημοψήφισμα εξαγγέλθηκε συνειδητά τη στιγμή που εκπνέουν σημαντικές προθεσμίες. Οι πολίτες είναι ώριμοι και δεν θα δειλιάσουν. Θα ψηφίσουν ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας στο ΕΥΡΩ. Θα επιλέξουν τον δρόμο της ευθύνης και κατόπιν θα επιλέξουν μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης που θα παλέψει για μια καλύτερη συμφωνία διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του τόπου. Ο τόπος δεν πρέπει όμως να γνωρίσει ξανά διχασμό, παρά την προσπάθεια εκείνων που τον βλέπουν σαν εργαλείο προπαγάνδας. Οχι. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα. Η Ελλάδα θα μείνει ενωμένη, θα μείνουμε στην Ευρώπη, θα μείνουμε στο ΕΥΡΩ.


- - - - - -


Γεια σας σήμερα Κυριακή ορίστηκε ότι για την αυριανή μέρα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, οι Ελληνικές Τράπεζες δεν ανοίγουν· θα το σκεφτούν, λέει την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, αν θα πρέπει να ανοίξουν και αν έρθουν χρήματα από τους δανειστές μας. Αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή της Καλλιθέας άρχισαν να δημιουργούνται σειρές και σε βενζινάδικα. Και όλα στην διάρκεια έκτακτου κυβερνητικού συμβουλίου.

Το ζητούμενο από την άλλη μου ιδιότητα είναι το τι αναμένεται να γίνει στο κοντινό μέλλον. Εδώ και ένα χρόνο περίπου τονίζω στο περιοδικό «αστρολόγος» όπου διατηρώ πλέον των δώδεκα ετών την στήλη για τις προβλέψεις του Χρηματιστηρίου ότι το παραμύθι πάει σύννεφο. Έχω πει και αλλά· όλα υπάρχουν στο περιοδικό.

Το έχω πει πολλές φορές και σε σημείο που καταντάει κουραστικό. Τώρα αυτές τις στιγμές τα γεγονότα έχουν πάρει την πορεία τους και τραβούν έναν ολόκληρο λαό.

Από πλευράς μου σύντομα θα τοποθετηθώ για την έκβαση του δημοψηφίσματος, αν τελικά πραγματοποιηθεί, καθώς το δημοψήφισμα δεν έχει, και, την πολύ σωστή πρόταση του ΚΚΕ που θα έδινε ένα οριστικό τέλος στα παιχνίδια που λέγονται ότι παίζονται στας Ευρωπας επάνω στις πλάτες του λαού και του Έθνους μας.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα σε μια εντυπωσιακή άνοδο του χρηματιστηρίου, κάποιοι αστρολόγοι παινεύτηκαν ότι είχαν συμβουλέψει τους πελάτες τους μια εβδομάδα νωρίτερα να «ψωνίσουν»· ελπίζω να τους είπαν το ποτέ να πουλήσουν. Θα χαρώ πολύ να με έχουν αντιγράψει σωστά· γιατί μόλις ανοίξει ξανά το χρηματιστήριο κανείς δεν θα θέλει να έχει μετοχές ελληνικών τραπεζών. Εκτός, αν ο κ Πρωθυπουργός, που θαυμάζει την θεοσεβούμενη ανατολικογερμανίδα κομουνίστρια κ Μερκελ, δώσει εντολή να το ανεβάσουν.  Επίσης, είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα παινευτούν ότι έχουν προβλέψει πολλά· μόνο που είναι κατόπιν εορτής και διαστρεβλώνουν με λεκτικές επινοήσεις λόγια τους. Ας μην ξεχνούν ότι ένας «εχθρός τους» μας έχει διδάξει πολλά.

Μπαρδόπουλος Ιωάννης 



0 Comments
Fb Comments
Comments :

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top