Στις 7 Ιουλίου 2014 στην επαρχία Chiapas του Μεξικού εκδηλώθηκε δραστηριότητα μεγέθους 6.9 r.  Παρακάτω είναι τα επιστημονικά δεδομένα και το αντίστοιχο link της προαναφερόμενης δραστηριότητας.

Magnitude
Mw 6.9
Region
CHIAPAS, MEXICO
Date time
2014-07-07 11:23:58.8 UTC
Location
14.88 N ; 92.30 W
Depth
91 km
Distances
194 km W of Guatemala City, Guatemala / pop: 994,938 / local time: 05:23:58.8 2014-07-07 
55 km W of San Marcos, Guatemala / pop: 25,088 / local time: 05:23:58.8 2014-07-07 
3 km SW of Tapachula, Mexico / pop: 197,961 / local time: 06:23:58.8 2014-07-07 

…και όπως αναφέρει και το forum του κ Τσιάπα: «…αναμένεται σεισμός κατά 1R μικρότερος ή σμήνος μικρότερων στην Ελλάδα, γύρω στις 29 Αυγούστου 2014. Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 25 Αυγούστου 2014  εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.» …

Ας αρχίσουμε ανάποδα …
Οι περιοχές που έχουν εντοπιστεί με κύκλο και έχουν τον αριθμό ΔΥΟ, είναι αυτές που έχουν την μικρότερη ένδειξη δραστηριότητας από το πέρασμα των συστατικών ή στην καλύτερη των περιπτώσεων το πιο ανώδυνο πέρασμα. Οι περιοχές αυτές είναι: Η θαλάσσια περιοχή της νότιας Κρήτης. Η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πύλου. Η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στους Νόμους Πιερίας - Βόλου και της Χαλκιδικής, οι θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές του Σαρωνικού και Μύρτωου πελάγους και τέλος η ευρύτερη περιοχή της πόλης των Πατρών και οι εκατέρωθεν παράκτιες περιοχές της.

Οι περιοχές που έχουν εντοπιστεί με κύκλο και έχουν τον αριθμό ΕΝΑ, είναι αυτές που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για την πιο σοβαρή δραστηριότητα από την διέλευση των σεισμικών συστατικών του αρχικού σεισμού από την επαρχία Chiapas του Μεξικού. Οι περιοχές αυτές είναι: Η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και των Χανίων και που εκτείνεται βόρεια μέχρι τα Κύθηρα και τις παράκτιες περιοχές της νότιας Πελοποννήσου, στο νόμο Λακωνίας, (Νεάπολη – Ελαφόνησος). Τα Νησιά του Ιόνιου Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και η βορειοδυτική ακτογραμμή της Πελοποννήσου.  Η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σκύρο, Λήμνο Χαλκιδική και Θάσο· δηλαδή το δυτικότερο άκρο του τόξου της Ανατολίας στο βόρειο Αιγαίο. Τέλος οι περιοχές που υπάρχουν εντός του κύκλου (και νοητού) που είναι ανάμεσα στην Χαλκίδα (αρχή), στις βόρειες Σποράδες, Λάρισας, Καρδίτσας, Καρπενήσι, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Ιτέα και τις βόρειες ακτογραμμές του Κορινθιακού κόλπου Θήβα, και (κλείσιμο) Χαλκίδα. Ανάμεσα στο παραπάνω, περιγραφικό, γεωγραφικό πλαίσιο είναι οι περιοχές του Βόλου, της βόρειας Ευβοίας, του βόρειου Ευβοϊκού και η περιοχή της Αταλάντης. Οι περιοχές της Αράχωβας, του Βόλου και Αταλάντης έχουν βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό, γεγονός που στην παρούσα περίπτωση, ίσως και μελλοντικά να απαιτεί αυξημένη κοινωνική ετοιμότητα και εγρήγορση.


Αποποίηση εύθηνης
Η πρόβλεψη που προηγήθηκε λαμβάνει γνώση από επιστημονικά δεδομένα. Παρακαλούνται οι αναγνώστες της, να μην την μεγαλοποιούν και να μην την μεταφράζουν κατά το δοκούν· επίσης όσοι την αναπαραγάγουν σε δικά τους site, blogs και άλλες μορφές ηλεκτρονικής ή κάθε είδους μαζικής πληροφόρησης να μην την παραποιούν.
Επίσης να αναγνώσουν την πρόβλεψη με νηφάλιο και ψύχραιμο πνεύμα. 
Τυχών παραποίηση και ψευδή διασπορά της είναι δυνατόν να επιφέρει νομικές ή αστικές διεκδικήσεις.
Παρ, όλα αυτά, όσοι την αναπαραγάγουν, ρητά απαγορεύεται να την τροποποιήσουν και υποχρεούνται να αναφέρουν τον συντάκτη της που είναι ο Γιάννης Μπαρδόπουλος καθώς είναι ο μόνος που φέρει την εύθηνη αυτών των προβλέψεων. Επίσης ρητά υποχρεούνται να αναφέρουν το site  από όπου αναπαραγάγανε την πρόβλεψη και να έχουν ηλεκτρονικό σύνδεσμο κατευθείαν στην πρωτότυπη δημοσίευση. Την εύθηνη της κάθε ανάρτησης έξωθεν του www.astropro.gr  την φέρει ακέραια ο κάθε διαχειριστής για την αναπαραγωγή της πρόβλεψης καθώς και για την ορθότητα της και δεν επιμερίζεται εύθηνη με άλλους διαχειριστές από αλλά sites  ή blogs

Χρήσιμες απόψεις
0 Comments
Fb Comments
Comments :

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top