Στις 10 Δεκεμβρίου 2013, στην Costa Rica έγινε σεισμός 4.9 r τα επιστημονικά δεδομένα του σεισμού είναι τα παρακάτω.  
Magnitude
Mw 4.9
Region
COSTA RICA
Date time
2013-12-10 17:28:31.0 UTC
Location
10.74 N ; 85.54 W
Depth
64 km
Distances
172 km SE of Managua, Nicaragua / pop: 973,087 / local time: 11:28:31.0 2013-12-10
16 km NW of Liberia, Costa Rica / pop: 45,380 / local time: 11:28:31.0 2013-12-10

Η ομάδα του κ Τσιάπα δεν πραγματοποιεί προβλέψεις για μεγέθη σεισμών κάτω των 5 r. Από πλευράς μου, πραγματοποιείται ο εντοπισμός των επίκεντρων λόγο του πολύ κοντινού μεγέθους στα 5R.

Τα σεισμικά συστατικά από τον αρχικό σεισμό της Costa Rica έπρεπε να επηρεάσουν τις σεισμογενείς και ηφαιστιογενείς περιοχές της Ιταλίας και Σικελίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει σημαντική δραστηριότητα, ούτε σε μέγεθος των 3r. Αντίθετα, στις (27/1) υπήρξε ηφαιστειογενή δραστηριότητα στην Αίτνα της Σικελίας σαφή ένδειξη ότι έχουμε πέρασμα σεισμικών συστατικών. Όσο για το πέρασμα των σεισμικών συστατικών από το ελληνικό υπέδαφος αναμένεται να έχουμε ενδείξεις ή και δραστηριότητα πολύ κοντά στο μέγεθος του αρχικού σεισμού από την Costa Rica στις περιοχές που έχουν εντοπιστεί με κίτρινο κύκλο. Επίσης, αυξημένες πιθανότητες έχουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και Ρόδο και οι παράκτιες περιοχές στην Τουρκία (+2 ~μέρες για Τουρκία).  

Οι πιο πιθανές ώρες για την ώρα ζώνης όπου ανήκει και η Ελλάδα που ίσως έχουμε ενδείξεις ή δραστηριότητα για ώρα ζώνης και ώρα Ελλάδος είναι:
Στις 31 Ιανουαρίου, 10:00 -> 20:00,
Την 1 Φεβρουάριου, 05:00 -> 15:00, 23:00 -> 2 Φεβρουάριου, 20:00,
Ο οπτικός εντοπισμός των πιθανών επίκεντρων και οι πιθανές ώρες εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν από τον Μπαρδόπουλο Ιωάννη. 

Αποποίηση εύθηνης
Η πρόβλεψη που προηγήθηκε λαμβάνει γνώση από επιστημονικά δεδομένα. Παρακαλούνται οι αναγνώστες της, να μην την μεγαλοποιούν και να μην την μεταφράζουν κατά το δοκούν· επίσης όσοι την αναπαραγάγουν σε δικά τους site, blogs  και άλλες μορφές ηλεκτρονικής ή κάθε είδους μαζικής πληροφόρησης να μην την παραποιούν.
Επίσης να αναγνώσουν την πρόβλεψη με νηφάλιο και ψύχραιμο πνεύμα. 
Τυχών παραποίηση και ψευδή διασπορά της είναι δυνατόν να επιφέρει νομικές ή αστικές διεκδικήσεις.
Παρ, όλα αυτά, όσοι την αναπαραγάγουν, ρητά απαγορεύεται να την τροποποιήσουν και υποχρεούνται να αναφέρουν τον συντάκτη της που είναι ο Γιάννης Μπαρδόπουλος καθώς είναι ο μόνος που φέρει την εύθηνη αυτών των προβλέψεων. Επίσης ρητά υποχρεούνται να αναφέρουν το site  από όπου αναπαραγάγανε την πρόβλεψη και να έχουν ηλεκτρονικό σύνδεσμο κατευθείαν στην πρωτότυπη δημοσίευση. Την εύθηνη της κάθε ανάρτησης έξωθεν του www.astropro.gr  την φέρει ακέραια ο κάθε διαχειριστής για την αναπαραγωγή της πρόβλεψης καθώς και για την ορθότητα της και δεν επιμερίζεται εύθηνη με άλλους διαχειριστές από αλλά sites  ή blogs

Χρήσιμες απόψεις «Σεισμικός Σταθμάρχης»,  «άποψη περί σεισμών και επαληθεύσεων»



0 Comments
Fb Comments
Comments :

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top