Magnitude
Mw 5.5
Region
COLOMBIA
Date time
2014-01-05 03:36:40.0 UTC
Location
4.58 N ; 76.68 W
Depth
47 km
Distances
128 km N of Cali, Colombia / pop: 2,392,877 / local time: 22:36:40.0 2014-01-04
42 km S of Nóvita, Colombia / pop: 1,898 / local time: 22:36:40.0 2014-01-04

Καλημέρα, στις 5/1ου/2014 στην Colombia έγινε μια δόνηση της τάξεως των 5.5r. Τα παραπάνω είναι τα επιστημονικά δεδομένα του αρχικού σεισμού από την περιοχή δημιουργίας αρχικών σεισμών που επηρεάζουν την ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσόγειου.     

Προλογίζοντας αναμένεται να έχουμε ενδείξεις σε όλα τα πιθανά επίκεντρα που έχουν εντοπιστεί και ανάλογα με την πρώτη ένδειξη στο ανατολικό μήκος θα γνωρίζουμε από πού θα περάσει το κύριο κύμα των σεισμικών συστατικών. 

Οι ενδείξεις για το πέρασμα των σεισμικών συστατικών από το υπέδαφος της κεντρικής και ανατολικής λεκάνης της Μεσόγειου δείχνουν ότι έχει πολλές επιλογές ή αν προτιμάτε πιθανές διελεύσεις, πιθανόν λόγο μη δομημένης συγκρότησης των συστατικών (διασπασμένα) και αυτές μπορούν πολύ εύκολα να επικεντρωθούν σε τρεις. Και οι τρεις αναμένεται να δείξουν δραστηριότητα από το πέρασμα τους στο ανατολικό μήκος -περίπου- της Σικελίας. Ανάλογα με την ένταση ή την πυκνότητα των ενδείξεων (μικροί σεισμοί) θα γνωρίζουμε και από πριν την πιθανή διαδρομή.
Και ας ασχοληθούμε πρώτα με το νότιο πέρασμα. Πολλές πιθανότητες έχουμε να υπάρξει σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Τυνησίας, ενδεχόμενα στο αναμενόμενο μέγεθος. Ανάλογη πιθανότητα έχουμε και για την νότια Πελοπόννησο, όπως και την περιοχή της Ρόδου Κάρπαθου και απέναντι στην Τουρκία.
Για το κεντρικό πέρασμα που είναι και το πιο επικρατέστερο, οριοθετείτε από την βόρεια απόκλιση της Σικελίας, αν περάσουν από εκεί τα συστατικά  θα έχουμε οπωσδήποτε δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ή στην ευρύτερη περιοχή πέριξ αυτής. Ανάλογες πιθανότητες υπάρχουν για τον Πατραϊκό και κορινθιακό κόλπο και για την βόρεια Πελοπόννησο και τις ευρύτερες περιοχές της δυτικής Αττικής.
Η τρίτη και ασθενέστερη πιθανότητα είναι να έχουμε ενδείξεις και δραστηριότητα πιθανόν υποθαλάσσια ανοικτά της Ρώμης ή στον εντός του οπτικού εντοπισμού που έχει ορισθεί, ή επόμενη ένδειξη είναι στα Βόρεια της Κωνσταντινούπολης όπου και στην περίπτωση της τρίτης εκδοχής έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα.
Εδώ να θυμίσω ότι οι χρόνοι είναι 4 περίπου μέρες νωρίτερα για την Ιταλία και 2 περίπου επιπλέον μέρες για την περιοχή της Κωνσταντινούπολης.


Αποποίηση εύθηνης
Η πρόβλεψη που προηγήθηκε λαμβάνει γνώση από επιστημονικά δεδομένα. Παρακαλούνται οι αναγνώστες της, να μην την μεγαλοποιούν και να μην την μεταφράζουν κατά το δοκούν· επίσης όσοι την αναπαραγάγουν σε δικά τους site, blogs  και άλλες μορφές ηλεκτρονικής ή κάθε είδους μαζικής πληροφόρησης να μην την παραποιούν.
Επίσης να αναγνώσουν την πρόβλεψη με νηφάλιο και ψύχραιμο πνεύμα. 
Τυχών παραποίηση και ψευδή διασπορά της είναι δυνατόν να επιφέρει νομικές ή αστικές διεκδικήσεις.
Παρ, όλα αυτά, όσοι την αναπαραγάγουν, ρητά απαγορεύεται να την τροποποιήσουν και υποχρεούνται να αναφέρουν τον συντάκτη της που είναι ο Γιάννης Μπαρδόπουλος καθώς είναι ο μόνος που φέρει την εύθηνη αυτών των προβλέψεων. Επίσης ρητά υποχρεούνται να αναφέρουν το site  από όπου αναπαραγάγανε την πρόβλεψη και να έχουν ηλεκτρονικό σύνδεσμο κατευθείαν στην πρωτότυπη δημοσίευση. Την εύθηνη της κάθε ανάρτησης έξωθεν του www.astropro.gr  την φέρει ακέραια ο κάθε διαχειριστής για την αναπαραγωγή της πρόβλεψης καθώς και για την ορθότητα της και δεν επιμερίζεται εύθηνη με άλλους διαχειριστές από αλλά sites  ή blogs






0 Comments
Fb Comments
Comments :

 
Χρηματιστηριακές & παγκόσμιες προβλέψεις © 2013. By vivaweb
Top